Beste klant, De optie afhalen via de webshop is uitgeschakeld. U bent van harte welkom in ons filiaal om uw boodschappen te komen doen en gelijk mee te nemen.

Acties en voordeel


Wat is Cobb?

Cobb is in feite een barbecue waarop u vlees, vis of groente kunt grillen. Maar er zijn nog meer kookmogelijkheden. De Cobb wordt standaard geleverd met een basisplaat en met de accessoires kunt u de mogelijkheden van uw Cobb BBQ aanzienlijk uitbreiden. Zo kunt u met de Cobb grillen, bakken, braden, wokken en roken. Hier leest u de mogelijkheden die de Cobb aanbiedt.


Grillen
Met de Cobb BBQ grilt u alles direct aan tafel! U kunt de basisplaat gebruiken die standaard met de Cobb wordt geleverd, maar voor het beste grillresultaat gebruik u de Grillplaat+. Door de Grillplaat+ wordt de warmte nog gelijkmatiger verdeeld en daarnaast krijgt uw eten mooie grillstrepen.


Bakken
De bakvorm is ideaal om te bakken. U kunt gerechten zoals pizza, pannenkoeken of gebakken eieren maken. Voor het bakken van brood, cake, taart of cupcakes gebruikt u de basisplaat in combinatie met het rooster en de Cobb deksel. Zo kan de warme lucht rondom de bakvorm goed circuleren en kan de Cobb net als een oven gebruikt worden.


Braden
Met de deksel kunt u de Cobb als oven gebruiken. Om te braden, gebruikt u de basisplaat waarbij u het gerecht op de grillplaat regelmatig omkeert. U kunt ook het rooster op de basisplaat leggen. Zo krijgt u wat meer ruimte tussen de warmtebron en het gerecht en is het omkeren van uw gerecht niet meer nodig. Braadtijden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, maar neem als uitgangspunt de braadtijden van een traditionele oven.

Roerbakken
Roerbakken doet u met de wok, die speciaal voor de Cobb is gemaakt. Maak een heerlijke paella, bami of een ander wokgerecht. U kunt de wok ook als hapjespan of als sauspan gebruiken. Ook handig voor op de camping of boot!


Roken
Een bijzondere belevenis is roken met uw Cobb. De Cobb is een geweldige rookoven. Roken gaat eenvoudig met een handjevol rookpellets (van samengeperst hout) die u in aluminiumfolie op de Cobble Stone legt. Gebruik bij het roken altijd de Cobb deksel.


Hoe werkt de Cobb?

De sappen en vetten van het voedsel die vrijkomen tijdens het koken, worden opgevangen in de kom van de Cobb en komt dus niet in het vuur terecht. Hierdoor ontstaan er geen vlammen en rook. Cobble Stones zijn speciaal ontworpen voor Cobb barbecues. De Cobb is met de Cobble Stone al in een paar minuten heet en klaar voor gebruik. En het bijzondere is: de onderkant van de Cobb wordt niet heet. Welke brandstof gebruikt u?

De Cobble Stone
Cobble Stones zijn Cobb's eigen houtskoolbriketten, waardoor ze de ideale brandstofbron zijn voor de Cobb barbecue. Cobble Stones zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn zuinig in gebruik. Bovendien zorgen ze ervoor dat uw Cobb binnen enkele minuten klaar is voor gebruik. De aanmaakvloeistof is er al in verwerkt waardoor u geen aanmaakblokjes of brandstof hoeft te gebruiken. Daarom zijn Cobbble Stones veilig om te gebruiken. Handig toch? Let op: steek de Cobble Stone buiten aan, dit in verband met de rookontwikkeling de eerst paar minuten. De Cobble Stone is binnen enkele minuten op temperatuur en is nagenoeg rookvrij na het aansteken. Eén Cobble Stone geeft ongeveer twee uur kookplezier en behoudt een constante temperatuur. De Cobble Stones zijn per stuk lucht- en waterdicht verpakt in een doos van zes stuks en daardoor makkelijk mee te nemen.


Cobble Stone aansteken
Plaats de Cobble Stone in het brikettenmandje en steekt hem aan. Na ongeveer drie minuten is de Cobb op temperatuur en klaar voor gebruik. De Cobble Stone geeft dan geen geur en rook meer af.

Wat moet u weten als u met de Cobb aan de slag gaat?

  • Controleer voor het gebruik of de 3 rubbertjes in de Cobb ring op de juiste plek zitten. Let op! Deze rubbertjes zijn geen verpakkingsmateriaal, maar onderdeel van de Cobb zelf.
  • Leg de basisplaat of Cobb accessoire pas op de Cobb als de vlammen weg zijn en de Cobble Stone grijs is.
  • Leg nooit de deksel zonder basisplaat of een Cobb accessoire op de Cobb. Dit om oververhitting van de Cobb deksel en knop te voorkomen.
  • Haal na het grillen de basisplaat of een ander Cobb accessoire en de deksel van de Cobb weg. 
  • Let op: steek de Cobble Stone buiten aan, dit in verband met de rookontwikkeling in de eerst paar minuten.


Hoe zit de Cobb in elkaar?

De Cobb bestaat uit een RVS kom, die met behulp van rubbertjes in een mantel hangt. De kom wordt heet tijdens het koken, maar dankzij de rubber verbindingsstukjes wordt de omringende mantel niet heet. Omdat de mantel niet heet wordt, kunt u de Cobb overal neerzetten. Verder heeft de mantel antislipvoetjes die de Cobb stabiel houdt. De voetjes zijn van zacht rubber en verrichten geen schade aan oppervlaktes. 

Op de bodem van de kom zit een ring. Hierin past het uitneembare brikettenmandje. Daarin plaatst u de Cobble Stone of barbecuebriketjes. Vervolgens plaatst u de basisplaat of grillplaat erop.

Tijdens het koken kunt u de Cobb afsluiten met de deksel. Die is gemaakt van roestvrij staal en heeft een hittebestendige handgreep. De deksel zorgt ervoor dat de Cobb energiezuinig is: er gaat weinig warmte verloren. Doordat er gaatjes in het deksel zitten ontstaat er een constante temperatuur en een gelijkmatige trek van de lucht tijdens het koken.